Marxar de la gran ciutat: desig, opció o força major?

El pròxim 21 de febrer, presentem l'estudi “Rural-urbà: migracions, entorn residencial i estructures d'oportunitat” que hem elaborat per al PEMB, l’ACM i l’ARCA

05/02/2024

S’ha produït algun canvi en els patrons de mobilitat residencial dins de Catalunya i de la regió metropolitana de Barcelona pel que fa al flux urbà-rural amb motiu de l’impacte de la pandèmia de Covid-19? Aquesta és la qüestió que ha analitzat l’àrea de cohesió social i urbana de l’Institut Metròpoli en l’estudi “Rural i Urbà: migracions, entorn residencial i estructures d’oportunitat”, que es presentarà el pròxim dimecres 21 de febrer a la seu de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) (C/ de València, 231, 08007, Barcelona), a les 10 hores. Ja us hi podeu inscriure!

La recerca s’ha dut a terme, a partir de l’Enquesta de cohesió urbana (ECURB), elaborada per l’Institut Metròpoli, i les Estadístiques de Variacions Residencials (EVR), elaborades per l’Instituto Nacional de Estadística (INE). L’ha elaborat l’Institut Metròpoli, per encàrrec del PEMB, l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA).

Sergio Porcel, cap de l’àrea de cohesió social i urbana de l’Institut i investigador que ha coordinat l’estudi serà qui en farà la presentació. Durant la jornada, també tindrà lloc una taula rodona que comptarà amb representants de l’ACM, el Fòrum de municipis petits de l’ACM i Sostre Cívic que debatran qüestions com: quins són els condicionants per al desplaçament residencial entre metròpoli i àmbit rural? Està preparat el món rural per atendre un desplaçament significatiu? Quins en serien els efectes en ambdós territoris?

PROGRAMA

10:00 hores — Benvinguda

  • Meritxell Budó, presidenta de l’ACM
  • Sebastià Mata Molinero, vicepresident d’ARCA.
  • Janet Sanz, presidenta de la Comissió Executiva del PEMB

10.20 hores ­– Presentació de l’estudi. Sergio Porcel, cap de l’àrea de cohesió social i urbana de l’Institut Metròpoli

11 hores – Taula rodona. Modera: Sergio Porcel, Institut Metròpoli

  • Xavi Paz, vicepresident de l’ACM i alcalde de Molins de Rei
  • Carme Ferrer, alcaldessa de Senan i presidenta del Fòrum de municipis petits de l’ACM
  • José Téllez, responsable de comunicació i d’incidència política de Sostre Cívic

11.40 hores Torn obert de preguntes

12.00 hores – Finalització de l’acte

 

 

Totes les notícies