BioPlatgesMet: protegint la biodiversitat de les platges metropolitanes

El projecte de ciència ciutadana, que forma part del programa europeu GUARDEN, recopilarà dades de la biodiversitat metropolitana per generar coneixement i orientar les polítiques de gestió ambiental sostenible

16/01/2024

BioPlatgesMet té com a objectiu principal protegir la biodiversitat de les platges metropolitanes i conscienciar la ciutadania sobre la importància d’aquests ecosistemes. El projecte, que impulsa l’Institut Metròpoli amb el Servei de Gestió de Platges de l’AMB i l’Institut de Ciències del Mar, forma part del programa europeu GUARDEN (Programa Horizon Europe), en col·laboració amb altres 15 socis de 8 països.

Mitjançant aquesta iniciativa de ciència ciutadana, i amb l’ús de la plataforma MINKA, es recolliran dades valuoses sobre la biodiversitat de les platges. Aquestes observacions, validades posteriorment per experts, proporcionaran una comprensió més profunda de la biodiversitat i les condicions dels ecosistemes costaners.

Ciència ciutadana: Una eina clau per a la gestió ambiental sostenible

Les dades obtingudes seran analitzades per generar coneixement i informació essencial per planificar accions i estratègies futures de gestió ambiental sostenible. BioPlatgesMet és un pas endavant en la protecció activa de les nostres platges metropolitanes i en la promoció de la col·laboració entre la comunitat i la recerca científica per preservar el nostre entorn costaner.

Convidem, tant a la ciutadania com a la comunitat científica, a participar activament, fent validacions i realitzant observacions a les platges dels vuit municipis del litoral de l’àrea metropolitana: Castelldefels, Gavà, Viladecans, el Prat de Llobregat, Barcelona, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Montgat.