El Pla d’Infància 2021-2030 s’actualitza amb la participació dels infants i adolescents de Barcelona

Diagnosi, avaluació i participació: les claus del nou Pla d’Infància

28/11/2024

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports l’actualització del “Pla d’Infància 2021-2030. Reptes i actuacions per millorar les vides i drets de la infància i l’adolescència a Barcelona” amb el paquet d’actuacions per al període 2024-2027, elaborat per l’Institut Infància i Adolescència per encàrrec de la Direcció de Serveis d’Infància, Joventut i Persones Grans de l’Ajuntament.

El pla es fonamenta en una àmplia diagnosi de la realitat de la infància i l’adolescència a la ciutat elaborada en el marc de l’Observatori 0-17 BCN i estableix els principis, els eixos transversals i els reptes de ciutat en clau de drets de la infància, així com les actuacions municipals destacades. El plantejament del nou període es fa a partir d’una avaluació rigorosa dels primers 3 anys del pla (actualitzant la diagnosi inicial amb més de 200 indicadors) i s’actualitza amb aquesta visió integral, amb perspectiva de drets i combinant la mirada universal amb les situacions de més vulnerabilitat, que requereixen actuacions específiques i orientades. A més, s’ha tornat a tenir en compte la veu dels infants a l’hora de definir les actuacions del pla per al nou període, incorporant les demandes de l’Agenda dels infants.

Respecte a l’Agenda dels infants, la setmana passada, el comissionat va poder donar una resposta acurada a cada una de les 11 demandes dels nens i nenes, a partir d’un diàleg amb l’Altaveu d’Infants de la Ciutat.