La vida social als espais públics de Can Sant Joan, a Montcada i Reixac, s’ha mantingut tot i la pandèmia

L’informe “L’ús social dels barris metropolitans. Informe sobre la vida pública al barri de Can Sant Joan” evidencia la importància de l’ús social dels espais oberts del barri

23/06/2021

Parc_Aigües_Montcada_AMB

Parc de les Aigües. Montcada i Reixac | Autor: Ernest Costa. AMB

Els resultats de l’estudi L’ús social dels barris metropolitans. Informe sobre la vida pública al barri de Can Sant Joan, elaborat per l’IERMB i Barcelona Regional, amb el suport de l’AMB mostren la intensitat de la interacció social viscuda als espais oberts d’aquest barri, tot i la pandèmia.

La interacció social es concentra en els principals carrers i places, sobretot en aquells on es desenvolupa alguna activitat econòmica. Els infants i joves usen més els parcs i les places, com és habitual, i mostren cert descontent amb el nombre d’espais del barri destinats al joc i a l’esport, ja que el consideren reduït. En concret, el Parc de les Aigües és l’espai del barri més ben valorat, tant per a la trobada social, com per a fer activitats lúdiques i esportives.

Aquest nou informe s’afegeix als realitzats anteriorment en d’altres barris de l’àmbit metropolità, dins la línia de recerca sobre l’ús social dels espais i vida pública. Aquests estudis tenen l’objectiu d’avaluar la freqüentació, les pràctiques socials i els discursos sobre els espais públics per part de la població. També caracteritzen la seva configuració física per donar recomanacions que permetin fomentar-ne l’ús i satisfer les necessitats de sociabilitat  de les persones.

Aquest 2021, l’IERMB ha iniciat ja dos nous estudis: al barri de La Riera de Cornellà de Llobregat i al barri de Marianao de Sant Boi de Llobregat

 

Totes les notícies