Spatial inequality and its relationship with local food environments: The case of Barcelona
Title of the magazine or publication:
Applied Geography
Volume:
115
Authors:
- Xavier Garcia Acosta (Institut Metròpoli)
- Marta García-Sierra (Institut Metròpoli)
- Elena Domene Gómez (Institut Metròpoli)
[*] Author to whom correspondence should be addressed.
Publication date:
2020
Resume:
L’objectiu principal d’aquest estudi és explorar les característiques dels entorns alimentaris locals a la ciutat de Barcelona (Catalunya, Espanya) i analitzar l’existència de desigualtats sociodemogràfiques en l’accés a botigues d’aliments amb o sense subministrament de productes ecològics. A partir d’una base de dades oficial de locals comercials i d’informació addicional, s’han identificat i classificat 7983 botigues d’alimentació, de les quals 471 (5,9%) subministren menjar ecològic. Les correlacions de Spearman’s Rho i Local Indicator of Spatial Association (LISA) s’apliquen per analitzar les relacions globals i locals entre l’accés alimentari i dues variables sociodemogràfiques, és a dir, l’índex d’ingressos de la llar i el percentatge d’habitants estrangers.
DOI:
10.1016/j.apgeog.2019.102140
Read the article Spatial inequality and its relationship with local food environments: The case of Barcelona
Garcia Acosta, X. [Xavier]; García-Sierra, M. [Marta]; Domene Gómez, E. [Elena]. (2020). Spatial inequality and its relationship with local food environments: The case of Barcelona. Applied Geography, 115, .https://doi.org/10.1016/j.apgeog.2019.102140
https://www.institutmetropoli.cat/articles-a-revistes/spatial-inequality-and-its-relationship-with-local-food-environments-the-case-of-barcelona/