Tornar als estudis

Resultats finals del projecte pilot B-MINCOME (2017-2019). Combinant una renda mínima garantida i polítiques socials actives en zones urbanes desfavorides de Barcelona

Any de realització: 2021

Equip: Ismael Blanco, Giulia Marra, Charlotte Fernández y Jaume Badosa (IGOP), Sebastià Riutort i Albert Julià (Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona), Bru Laín (UB), Lluís Torrens (Ajuntament de Barcelona).

Institució: Ajuntament de Barcelona

Informe de resultats del projecte pilot B-MINCOME de l’Ajuntament de Barcelona finançat en el marc d’un programa Urban Innovative Action de la Comissió Europea. El projecte va tenir una durada de 36 mesos: 24 d’intervenció (de l’1 de novembre de 2017 al 30 d’octubre de 2019) i un any de preparació del disseny, diagnosi, mostreig i obtenció de dades de la població participant i del grup de control.

Hi van participar 1.000 llars en situació de vulnerabilitat social residents en els 10 barris que conformen l’anomenat eix Besòs, una de les zones amb major taxa de pobresa de la ciutat de Barcelona. El projecte tenia com a objectiu testar l’eficàcia i l’eficiència d’una política innovadora i integral que combinava una transferència monetària – el Suport Municipal d’Inclusió – amb quatre polítiques actives d’inclusió sociolaboral en els àmbits de la formació i l’ocupació, l’emprenedoria en l’economia social, solidària i cooperativa, les reformes en l’habitatge, i la participació comunitària.

Descarregar:

Resultats finals del projecte pilot B-MINCOME (2017-2019).